sholgersson

Alla inlägg under april 2014

Av Sofie Holgersson - 12 april 2014 15:46

Hittade någon som skivit en text om egentid. Jag tycker den är klockren:)

"Egentid är något trams vi har uppfunnit själva?

Har du barn och funderar över vad egentid egentligen är? Lyssna noga där du sitter. Är det tyst? Då har du egentid.
Sänk kraven snälla rara nån!

Egentid är något trams vi har uppfunnit för att ha ytterligare ett ångestmoment i livet. Som om det inte räcker med barnen som inte ska dö, arbetslösheten, bostadsmarknaden, svärmor, räntan, miljön och knulleriet. Vi ska ha egentid också. Annars är vi förfördelade och undrar om vi kanske inte ska ta och skilja oss för då får vi plötsligt 26 veckor egentid.

Har vi så dåligt samvete av att vi har ett behov av att vara ifrån våra barn att vi måste kalla det något?
Egentid är när jag läser en bok med Tankesmedjan i lurarna när klockan är 22:30. Egentid är när jag läser mina mail på jobbet. Egentid är när jag sover. Egentid är när vi äter middag tillsammans och alla barnen har sprungit ner i källaren som en hord antiloper.
Egentid kan vara att bajsa i fred med en ny tidning, det vet alla föräldrar(pappor).

Ha inte så höga krav på familjelivet. Hitta stunderna av tystnad och sexytime. De kan vara försvinnande korta men ändå underbara.
Nöj dig med det.


EN VIKTIG SAK FÖR ALLA SÄNK KRAVEN PÅ DIG SJÄLV I ALLA LÄGEN.
Det är skönt när man lyckas belöna dig då:)


Av Sofie Holgersson - 11 april 2014 19:50

Fredag och sista arbetadagen denna veckan.
Höll på att ringa min mamma kl 03 inatt för jag vaknade med hjärtklappning och helt panikslagen min ena bror var borta allt kändes så verkligt trodde faktiskt att det var sant. Jätte svårt att somna om efter en sådan dröm.

Morgonen började med att jag lärt mig planera ibland i alla fall nu får jag inte skryta för mycket.
Jag förberede igår kväll en tvättmaskin med att programmera den så den var klar vid 06 när jag gick upp.. så nöjd över mig själv måste göra det oftare:)
Sen blev det en lugn morgon med en massa mys med moa. Jag var tvungen att dubbel kolla med mamma att lin bror mådde bra oxå..

Känns skönt att det är fredag för min älskade man kommer hem idag och myser med oss:) vi har haft han borta några nätter nade moa på dagis sen blev det jobb för en ny spännande dag.
Kan säga så att jag älskar att jobba med att känna mig behövd att känna mig som ett stöd för eleverna. Sen har min moder lyckats att få mig börja skratta...
Mamma var i skolan en sväng för möte med min bror och kom självklart upp för att få se sin dotter jobba;)
Känns härligt att faktiskt säga jag jobbar igen.
Mamma röt till eftersom ett par elever välte en soptunna.. ja man skäms men eleverna plockade upp den och sen hade mamma nya beundrare. 7orna kollade på mig när jag började skratta. Så jag fick förklara mig att det var min mamma... pinsamt fasten man är 26 snart..

Eleverna gick så glada hem idag nu är de lediga i en hel vecka:)
Min ena andra lille bror kom upp och satt hos sin syster en stund:)
Hämtade min älskade dotter som skriker rätt ut mamma jag älskar dig <3

Satt hemma en liten stund sen blev det nör mannen kom hem snabbkaffe och sen till hoby där jag är nu.
Varit på karlsson och storhandlat:)
Gått en sväng med min lilla älskling och mannen spolar av lastbilen.

Älskar Daniel och Moa så. Det är stor omställning med att han sover till och från i lastbilen men tillsammans är vi starka och vi fixar det. Moa sa innan att hon gillade att jag var hemma mera min dotter är stolt över att jag jobbar. Hon är så go unge <3

Av Sofie Holgersson - 11 april 2014 19:26

http://www.veckorevyn.com/Livsstil/Se-nar-prasten-overraskar-brudparet-och-forsamlingen

Det finns en sång som säger allt
som värmer när det blåser kallt
som lockar dig att gråta eller jubla

Den har nånting som griper tag
och leder dig från natt till dag
plötsligt vill du sjunga

Halleluja

Det visar att vi hör ihop
som ett försiktigt glädjerop
förenar det oss i det bitterljuva

Det liv vi måste klara av
med allt vi tog och allt vi gav
så vi kan våga ropa

Halleluja

Alla drömmar vi har drömt
det vackra som vi nästan glömt
finns kvar och vi kan inte längre ljuga

Du ropar och man hör din röst
du hör ett ord som ger dig tröst
ett naket och ett enkelt

Halleluja

Det är en sång om enkelhet
det lilla som vi alla vet
den talar till det vackra och det fula

Den badar oss i månens sken
så skälvande men ändå ren
ett sprucket men ett vackert

Halleluja


Helt underbar text när man läser texten.

Av Sofie Holgersson - 10 april 2014 20:58

Morgonen började rikigt segt. Dottern sovit oroligt och gråtit mycket.. jobbigt värre frågade henne vad hon drömt om och hon mins inte, när jag berättade att hon varit ledsen så säger hon att jag har drömt. Dessa goa ungar.
Lämnade henne tidigt för att hinna en sväng till Karlskrona för lite bassängträning. Så skönt med värmen. Blev en kaffe med fam petersson innan jobbet och gan även sminka till liket (jag ).
Jobbet idag har varit okej. Skönt att inte alla dagar är lika lite dana mycket variationer finns man måste gara alert nästan i alla fall.
En fråga jag fick idag som jag började skratta inombords åt. Sa till att inte sitta på bordet., men om man ligger över hela bordet är det okej då?? Ungdomnar är snabb tänkta i alla fall:) jag trivs med att jobba med eleverna även att de testar mig just nu...

Finns lite roligt på dörren. Inne i Personal rummet :)
När dotten blev hämtad blev det en sväng på ner kaffe hos Marie.
Lyx på hög nivå.
Hemma är det bara fisen och jag då mannen saknars stort oxh spenderat många nätter bilen denna veckan.

Dottern är nöjd hennes harar var utanför och två red förbi en svart och en brun häst....
kramar
Nu kryper vi ner helt slut..

Av Sofie Holgersson - 9 april 2014 21:35

Ännu en dag på min nya praktik har gått och det känns mycket bättre idag fått lite mera elevkontakt.

Här spendera jag mina dagar:)

Dagens ungdom kommer på många olika saker men en sak som jag inte fattar tigerbalsam under ögonen... röda, irriterade, brännande ändå måste man visa kompisarna att man är cool..

Det roligaste med dagen ha varit alla elever som har pratat med mig. Har haft super trevligt, toppen bra, alla stunder är inte lika trevliga det är en massa testandes men jag är glad att hag vågade testa nya banor.
Måste bara lära mig att röra lite på mig för kroppens skull stå eller sitta för mycket är inte skönt. Måste hitta min balans. Men det kommer mee tiden, nu slipper jag ju pendla långa sträckor.
Idag var man chaufför på vägen hem till tvillingarna ibland är det fördel med att känna någon som slutar samridigt då slipper man gå i regnet:)

Eftermiddagen har dotter och jag myst i mängder. Även lite pärlande gjorde vi min lilla boss mamna gör så, ne nyu gör du fel. Jag bestämmer. Skrattat på hög nivå.
Kröp ner i sängen för att se på grays och direkt kom någon liten som saknade pappa men mamma dög.
God natt imorgon och väntar bassängen sen praktik :)

Av Sofie Holgersson - 8 april 2014 20:21

Första dagen på karl-oskarskolan.
Dagen har varit obsaverande, jag har fått lite rundvandring kring skolan. Träffat ett litet antal elever, blivit mycket tid då man bara oobsaverat allt möjligt. Hur folk går olika skor, färger på skor, om folk är uppmärksama eller ej. Fler elever har sagt hej än personal. Ett stort plus i kanten till yngre generationen. Däremot respekten till dem som är äldre har en del ungdomar lite svårt för. Det märktes lite på sättet man blir bemött. Men en dag i taget så kommer kanske ett förtroende för mig bland elevrna oxå växa fram. Lite personlig elevkontakt har hag fått:)
Så man har obsavertat sitvationen mest idag och spanat in läget. Annars har det tyvärr inte hänt så mycket annart på praktiken. Hoppas att man kan få lite mera jobb än bara slita på stolarna. För de var inte så sköna för min kropp.

Så väl hemma blev det soffmys med min mormor en sväng. Hennes kar har hjälpt oss att få till vattnet som inte fungerat i badrummet uppe. Så nu kan man spola kallt vatten i kranene jippi.
Känns bra med att få ve om hjälp för att avlasta daniel lite. Han jobbar så mycket som han gör. Ikväll är det lyx han skall slita på sängen hemma:)
Nu blir det värmefilt i mängder och hoppas värken i magen lätta känns som någon går mig på nedre delen av magen. Inte specielt skönt.
Men varför skall det vara lätt.
Ha en trevlig tisdagkväll:)

Av Sofie Holgersson - 7 april 2014 21:34

Nu börjar späningen i kroppen. Svårt att slappna av många tankar snurra runt runt men mest spänning över min morgondag..
Jag slutade min praktik i måndags på arbetsförmedlingen. Sorgligt men tyvärr kunde inte det leda mig till mera.
Så vägen hem från Karlskrona i mammas bil började paniken och jag blev ledsen jag vill inte gå hem igen. Vill helt ärligt inte ligga och pillra mera navel ludd.. :)
Mamma pratade om karl-oskarskolan och vi stannade till där påvägen jag fick ta tjuren i hornen och presentera mig i receptionen. Blev inkallad till rektorn där jag fick presentera mig, eller snarare sälja in mig och mina tillgångar. Jag ville ha inom administration från början men de hade de inte. Men då kom rektorn ned frågor om att vara stöd till elever, vara en röd tråd jobba mot att elever skall gå på lektioner samtidigt ha någon att prata med. Så jag sålde in mig helt otroligt. Jag fick vänta 25timmar på svar men praktikplatsen i deras elevcafe blev MIN. Nu skall jag få jobba med att vara ett stöd att hjälpa andra på ett riktigt roöigt sätt. Så papper tiöl belastningsregistert skickades iväg och väntan på svar därifrån skulle komma inom en vecka. Och i fredags kom pappret det fanns inget registrerat stod det och det viste jag ju redan men alltid lika kul.
Med lite hjälp av en annan handläggre på af då min är ledig och inte hade tid denna veckan. Så har jag isag skrivit på nya praktik papper och imorogn börjar jag jobbamed eleve. Spänannde på hög nivå. Min söta dotter pepapde sin mamma jag är bäst sa hon. Sen att veta att man kan bara man vill känns undrbart skönt. Med vilja kan man allt. Nu skall jag visa alla att min kropp med kan. Nu slipper jag långa pendlingar såjag håller tummen.
Jag ärpså tacksam för min man som peppat mig och trot på mig hela resan. Nu sakll jag få känna mig lite bättre på väg mot jobb och nya mål.
Måste försöka slappna av, helt speedad och glad så det är en positiv känsla.
Tack mamma för tipset på ny praktik plats?

Jag älskar er????

Av Sofie Holgersson - 6 april 2014 18:58

Helgen har det hänt mycket.
Började med att jag gav mig på hantverksjobbet. Börjat spacka igen spikhål i alla lister siöom vi sagt sisådär 5år.. Sen han jag även mål lite lister i badrumemt ett lager i alla fall.
Sen var jag dö i hela kroppen.
manen min kom hem hefter att sovit i bilen ö er natten. Så nu skulle han ta helg.
Jag är lite små irriterad på många små saker och det blir ofta att jag lagra massor med ilska i kroppen och hinken rinner över ibland och då kommer amlt från flera månader tillbaka. Ibland blir det inte bra. Måste lära mig att säga till direkt i vissa lägen.
Lördagen var det Handbollsavslutning för min lilla tjej. Så himla duktig är hon, blixter mallig för sin medalj hon fick.
lyckades även få en resa bokad och betald av svärmor:) nu är det träning på hög nivå som gäller för att lära mig hur mycket jag orkar och klara av. Lära mig hitta min balans.

Eftermiddagen bestod av en kusin/släktträff hos min mormor. Det var riktigt roligt och alltid lika kul att träffa alla. Min mormor hade avanserat sig mycket hon bjöd på tacos lite imponerande. Blev många goa skratt., även lill morfar fick vi dit en runda.

Idag har det blivit en sväng till stan för lite handling. Lykades även köp ny porslin av min kusin på en loppissida så de hämtade vi hos farbror idag. Alltid lika kul att träffas:) synd bara att man inte träffas oftare vi bor ändå i samma by..
Sen har jag passat på att baka lite fika.

Dottern och jag har börjat tona en bil åt en kompis:) jag tycker det är rikigt roligt. Däremot få jag acceptera att det kommer ta längre tid för min kropps skull:/
Moa passade på att hjälpa pappa tbätta bilen med en vatten spruta lättroad...

Imorgon är det måndag och mycket som skall hända hål en tumme för mig lite extra under dagen åter kommer imorgon med varför?

Ha en fortsatt trevlig söndagskväll med nära och kära.
Glöm inte lämna ett ? att ni varit här lika kul varje gång.

Presentation

Mitt namn är Sofie Holgersson och jag är 35 år. Här får du läsa om mig och mitt liv som mamma. Hur jag inte ger/gett upp. Utan blivit starkare :)
En kamp mot mig själv och min egna vilja! Där jag bestämmer.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards