sholgersson

Alla inlägg under april 2015

Av Sofie Holgersson - 8 april 2015 20:49

Jag har nyligen läst ett inlägg om en annan förälder som skrivit om detta med bland annars inskolning på dagis. Att tankar som kom upp när man för första ggr skulle gå mot grindarna för att lämna det käraste man har till andra människor. Hur samhällets prioriteringar är var pengar läggs på med mera. Och hur ofta läggs det på barnomsorgen eller äldrevården. Jag har funderar en stund och känner att detta kunde bli något bra. 


 

Första dagen på dagis

 


Galen liten Moa

 


  

 
Jag står i läget att snart stängs grinden för min lilla flicka till dagis och nästa kliv i livet skall tas hon börjar skolan efter sommaren. Liten blir riktigt stor. 
Under alla dessa år på dagis har vi ständigt kämpat med många saker som familj och för att våran lilla tjej skall få det bästa hon kan få. 
Hon har haft tuffa år på dagis från att vara en liten 1 åring till att växa till snart en 6 åring som lämnar dagis. Dagis har varit stället hon har spenderat mest tid på under dessa 5åren det har varit hennes trygghet hon har fått ha en massa vänner som hon har fått uppleva giftemål, bråk, kärlek, osams, äventyr, Tårarna har sprutat, divan har kommit fram, lärt sig skriva och kan bokstäverna, lite engelska, lärt sig bli vänner igen när man bråka, dela med sig m.m 
Min lilla tjej har under dessa år haft en lång resa mamma har åkt från henne många ggr både planerat och akut. Men under hennes jobbiga resa har hon haft sin trygghet på dagis med helt underbar personal som tagit bra hand om henne. Hur gör man när ens barn har separationsångest för att hon inte vill lämna dagis hon vill inte bli stor kan inte mina fröknar följa med mig till skolan många funderingar kretsar hos henne. Och vi som föräldrar har haft de vid våran sida har ringt från både sjukhus och annat för att få vet hur det går för min lilla tjej. Nu om någon månad är det våran tur att stänga den grinden och välkomna skolan/fritids med öppna armar. Håller tummen att personalen är lika bra som på Junnibackens förskola. 
 
Känslan i mig som mamma att se Moa gråta för hon vill inte bli stor gör ont men ett gått tecken att hon trivs på dagis. 
Min lilla tjej är snart en skolflicka. 
Av Sofie Holgersson - 4 april 2015 02:50

Skärtorsdagen började bra en tuff natt med många host anfall från stakars moa :( så vi blev hemma för att få chansen att vila upp oss. Passade på att baka bullar och förbereda lite fika till helgen :)

Kvällen kom svärmor hit och fikade med familjen även min älskade man kom hem efter 4 dagar i lastbilen så jobbigt att ha han borta så länge absolut när moa ej är hundra Heller energin i en annan bara försvann. Tur man har smink som kan dölja påsarna under ögonen när det är tufft :)
Långfredagen började med en riktigt trött familj ialla fall moa och jag hon sov lite längre jag passade på att halka mig ut för en morgon runda medans hon ändå sov. Sen blev det frallor till frukost ihop med athle.

Hjälpte min man att spola av lastbilen en sväng sedan målat däcktext synd bara att för mig tar det så lång tid nu mera drygt att kroppen protestera. Men jag har ju hela helgen på mig haha.
Fick veta atg svärmor stakaren brutit axlen lider emd henne som min goa unge säger farmor skall vara rädd om sig.
Krya på dig svärmor.

Blev lite krov grillning med goa vänner en paus i pollerandet och putsandet.

Kvällen avslutades med en grillning och Ahlgrensbilar pannakotta till alla :)

Sen somnade vist vi på soffan och vakade vid 2.. nu är man klar vaken..

Presentation

Mitt namn är Sofie Holgersson och jag är 35 år. Här får du läsa om mig och mitt liv som mamma. Hur jag inte ger/gett upp. Utan blivit starkare :)
En kamp mot mig själv och min egna vilja! Där jag bestämmer.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards