sholgersson

Alla inlägg under juni 2014

Av Sofie Holgersson - 12 juni 2014 22:31

Så glad för att jag vågade ta steget och pratade med rektorn om praktik på karloscarskolan. Att få jobba med alla dessa goa elever och att få uppskattningen var så härligt.
Blir faktiskt lite smått mallig ?

Moa är så nöjd med fått vara med och träffa mammas elever som hon säger:)
Nu vill jag önska er en trevlig sommar för jag har tagit sommarlov och skall njuta för fullt av denna sommar då jag har något att komma tillbaka till den 12/8 jippi.

Av Sofie Holgersson - 12 juni 2014 14:43

Visst är det häftigt att jag valde just er som föräldrar!
Om ni funderar riktigt noga och tänker på mig så kommer ni säkert också snart förstå varför. Alltså varför jag valde just er. Vi behöver varandra. Jag behöver er, ett tag. Och ni behöver mig. Så är det bara.

Se mig som ett långlån av en bok på bibblan. Ni får upptäcka mig sida för sida. Ni tolkar och tar in det som står i boken på just ert sätt. Ingen kan ersätta er. Ni är mina läsare..hahha. Men som sagt var?jag ska snart lämnas tillbaka. Jag ska klara mig själv. Det är det som är hela poängen. Jag behöver bara er en kort stund. Det är därför jag verkligen ber er att finnas här tillsammans med mig denna stund. Att vi hjälps åt att lägga en bra grund oss emellan. Att vi hjälps åt att skapa en så vacker relation som möjligt. Här måste ni bära huvudansvaret till en början. Jag kommer till er från framtiden och behöver hjälp att förstå hur det funkar här på jorden. Plötsligt så var det liksom bara ljust och så damp jag ner på ert bröst. Jag behöver er mer än ni någonsin anar. Jag behöver er kärlek, trygghet och ert tålamod. Tålamod att se mig växa och lära. Allt är så nytt. Jag vill inte medvetet illa så försök förstå mitt utforskande.

Rätt som det är så står jag där själv vuxen och redo att ta farväl. Jag kommer självklart att hälsa på er men ni kommer inte längre vara de viktigaste personerna i mitt liv. Jag kommer att finna nya vänner, jag kommer skapa en egen familj och då vill jag se tillbaka på er och tänka att jag vill kopiera en massa saker ni gjort med mig som barn, till just mina barn.

Så återigen. Jag finns hos er av en anledning, en liten stund. Låt oss tillsammans skapa något riktigt bra. Vackra minnen som jag kan få lov att sprida vidare, generation efter generation. För vackra minnen skapas av oss, ingen annan.

Tyckte det var så sant och tänk på det allihopa:)
Lånad text från bloggen nedanför superbra skrivet:)
Tack för att jag fick låna din text:)

http://mickegunnarsson.com/2014/06/mamma-och-pappajag-vill-bara-lana-er-en-stund/

Jag känner mig verkligen hedrard som får låna dig min stora 5 åring:)

Av Sofie Holgersson - 11 juni 2014 20:10

Idag började jag tidigt på jobbet för eleverna var bara där under förmiddagen sen var det klassens dag för de så då passade jag på att jobba när de var där:)
Har fått glädjas jätte mycket av en super go elev idag. Som jag har förstått att så när hon gick i 8:an var hon super stökig och sket i allt. Men fick hjälp av skolan och en assistent till hjälp detta har gjort att idga fick hon besked att hon har betyd i alla ämnen och inga streck alls all heder till dig tjejen:) att få skrattat med dig och lärt känna dig och din assistent dessa veckorna jag har varit på skolan har varit super trevlig. Nu är du redo för nästa steg ut i livet och gymnasiet väntar bakom hörnan för dig.
När jag fick glädjas med dessa underbara tjejer så kan jag säga att det förgyllde min dag till max.

Känns skönt att få vara en del av deras avslutning i morgon. Jag tillhör någon stans:)
Idag har min dag mest varit att trassla ut ettex antal ssådana berg...

Oj lite laddare. .
Även skådat åk 9 när de städat inne i caféet

Efter jobbet beslöt jag mig för en rask promenad i brunnsparken på 2,5km för jag tror inte på detta att jag skall ändra från och med på måndag exempel. Utan började igår äta var 3 timme även hållt det idag. Nöjd som den nu gäller det bara helt att följa det med. .. inget slarv utan ryck upp dig Sofie helt och hållet nu är det andra bananer som gäller för att både kroppen och hälsan skall orka med...

Detta var det man kom hem till.... manen råkade faktiskt köra över sin mobil.. och letade delar till reserv mobilen här hemma.. men efter att moa snabb som en vessla kollat så hittade hon det pappa letade efter och jag åkte på att städa upp..
Iband är man för snäll. .
Nu blir det en kopp te i soffan med mannen för imorgon kväll är vi borta på varsitt håll sen sticker han på fredag över helgen..Så vi har tjej helg här hemma.
Men innan dess så är det sköta maten i morogn och en promenad med..

Av Sofie Holgersson - 10 juni 2014 19:49

Måste börja ändra på kosten, träningen...
Jag är ständigt jätte trött och väldigt orken finns liksom inte där... inte motivationen hellre. Innan hade jag ialla fall koll på kosten och åt regelbundet ibland slarvade jag men väldigt sällan. Nu är det väldigt sällan jag sköter det..
jag vet att träning och kosten är viktigt för min smärta men min ork gör att inte sköter det.. jag kan sätta mig i soffan och somnar direkt.. idag har jag haft en jätte dålig dag på väldigt länge. Jag kunde inte ens få moa till dagis. Men det som skrämde mig att jag somnade med henne hemma har ingen aning om något. . Och det är inte okej alls i mina egna ögon. Så nu ber jag om hjälp hur gör ni för att få ihop kosten ich träningen med vardagen alla tips mottages. Och hur och vad äter ni? ?

Av Sofie Holgersson - 10 juni 2014 19:47

Måste börja ändra på kosten, träningen...
Jag är ständigt jätte trött och väldigt orken finns liksom inte där... inte motivationen hellre. Innan hade jag ialla fall koll på kosten och åt regelbundet ibland slarvade jag men väldigt sällan. Nu är det väldigt sällan jag sköter det..
jag vet att träning och kosten är viktigt för min smärta men min ork gör att inte sköter det.. jag kan sätta mig i soffan och somnar direkt.. idag har jag haft en jätte dålig dag på väldigt länge. Jag kunde inte ens få moa till dagis. Men det som skrämde mig att jag somnade med henne hemma har ingen aning om något. . Och det är inte okej alls i mina egna ögon. Så nu ber jag om hjälp hur gör ni för att få ihop kosten ich träningen med vardagen alla tips mottages. Och hur och vad äter ni? ?

Av Sofie Holgersson - 10 juni 2014 15:56

Alla har vi olika livsstilar, olika jobb olika ansvar m.m
Min man jobbar som lastbilschaufför och det är många som har svårt att förstå vad det innebär. Han jobbar absolut inte mellan 7-16 väldigt ovanligt i den branschen. Han kan sticka tidigt komma hem sent, spendera natten i bilen det vet man inte från dag till dag. Han älskar sitt jobb och trivs med sin bil han har. Han har drömmar som alla andra oxå. Han vill gärna ha en split ny bil som ingen annan kört men han är så tacksam att han faktist har ett fast jobb och kan försörja sin familj.
För oss som familj är detta en livsstil man måste ge och ta på ett helt annars sätt. Jag bruka räknar att jag och Moa är själva om kvällarna kommer Daniel hem är det bara en bonus. Ringer Daniel är man nästan beredd att något ändrats längs vägen för han.
Det är inte alltid lätt man är ibland som en ensamstående mamma med telefon stöd av mannen. Jag är jätte glad för att Daniel bara ligger iväg någon enstaka natt. Men fasta arbetstider det finns inte i hans värd. Han har ständigt jour som för en stund sen kom han hem och han gå på dass sen ringde det och han fick sticka direkt. Jag är glad att jag har kommit så långt i min egna resa som gör att det finns möjlighet för Daniel att ligga ute ibland att kunna lägga mera ansvar på mig.
Jag får sköta det mesta med Moa läkartider, mat, dagis hämtning, lämningar. Nästan allt hemma med städning, tvättningen, handla m.m Tur att jag har en snäll 5 åring som gärna hjälper till. Det finns dagar som man bara vill dra täcker över huvudet för man inte orkar. Man saknar självklart Daniel när han jobbar och sover i bilen, även att det kan ge en lite andrum ibland.
Igår tyvärr fick han inte ännu träffa Moa även att hon fyllde år men Moa är inte ledsen för det. Hennes kommentar var får jag sno din säng då pappa:)
Livet ihop med en lastbilschaufför är inte alltid en dans på rosor men så länge man finns för varandra och ge och ta så fungera det kanon.
Jag älskar min familj och tillsammans är vi starka:)

Av Sofie Holgersson - 9 juni 2014 21:43

Idag är ingen vanlig dag i dag är det min dotters födelsedag:)
Tiden bara springer iväg, att det är hela 5rår sedan min lilla tjej kom ut till oss och vi blev föräldrar till en liten goding.
Att få vara vid hennes sida och se hur en liten skapelse bli större och mycket självdständig.
En riktigt påhittig, kreativ liten tjej har jag fått. Hon skapar hur mycket som helst. Kan säga så att jag är så stolt över henne!

God natt nu kryper jag ner hos min 5 åring med jobbiga smärtor

Av Sofie Holgersson - 8 juni 2014 20:17

Jag är helt slut i kroppen men med tanke på att jag har en supernöjd flicka så var det värt allt. Fredagen gick åt att förbereda en massor och lördagen firades med släkten och vännerna. Idag har vi haft barnkalas för mig fis.

Många roliga presenter fick hon. Sen blev det att åka vidare på kalas tillnen kompis. Kan säga att min moa var helt slut..

Hennes mamma med..
åkte hem åt hämtmat och bäddade ner oss hon slockande inom 5 min

Jag ligger och bara är och kroppe bara pulsera.. men tack vare att Moa var så nöjd så var det värt allt nu skallivi bara ladda för nya tag imorgon så sov så skönt alla der jobbar jag på om en stund...
Imorgon skall jag fixa frukost på sängen till min 5 åring:)

Presentation

Mitt namn är Sofie Holgersson och jag är 35 år. Här får du läsa om mig och mitt liv som mamma. Hur jag inte ger/gett upp. Utan blivit starkare :)
En kamp mot mig själv och min egna vilja! Där jag bestämmer.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards