sholgersson

Alla inlägg under juli 2013

Av Sofie Holgersson - 23 juli 2013 23:39

Idag ha det inte varit en toppen dag mycket vila på hög nivå. Fick fråga om vi ville med till brunnsbadet men kroppen fixade inte det idag.. Daniel har legat iväg i natt så den lille madammen här hemma passade på att sno pappas plats i sängen:) så mysigt att faktiskt mysa med henne. Daniel kom hem hyfsat tidigt idag han och Moa drog ner och handlade lite virke till våran altan. Sen blev det en sväng och hämta en bil till Moa tyckte det var dax att hon med får en bil. Och då passad vi på att prata med Sanne och Kenta en stund alltid lika trevligt. Ungarna ritade med kritor på asfalten och man blev nostalgisk för det kom jag ihåg att man gjorde när man var liten. Undra bara vem som hade roligast:) mamma Sanne eller barnen:) måste träffas snart och prata lite.

Sen blev det hem och hjärtat mitt började med att bygga så himla duktig är han. Tur att hans chef kom en sväng och lugnade ner han. Han hade nog målat upp en annan bild i huvudet på hur det skulle se ut under pappet. Hur plintarna skulle vara. Innan hand chef kom hit så blev han sittandes och bara stirrade sen kom det bara att han skulle riva allt om Linus skulle säga att plintarna inte var okej. Men Linus bara skrattade och sa att det var bra och att det blir så när man gjuter... Men en annan var lite osäker på vad man vågar säga till han när han blev sådan. Men nu har han även börjat lägga nästa laget så sen är det trallgolvet som är på tur och det är väl planer att det börjar komma upp i helgen. Men jag kan bara säga att jag är super stolt över han att an kämpar på oh bygger fastän han inte är utbildad till snickare men det ligger i generna:)
Blev grilla en korv med svärfar och familjen som kom en sväng och busade en stund!
Nu sitter jag med värme och skall snart ta mig in i sängen medans restan av familjen ligger och sover den ena i sin säng och den andra på soffan bredvid mig hoppas jag lyckad få in han i sängen han sover bättre där.

God natt världen och hoppas att eran dag varit bra.
Lämnar gärna en kommentar alltid kul att läsa.
Om folk som följer mig?

Av Sofie Holgersson - 22 juli 2013 20:55

Nu är det på g och det känns bra. En annan sitter och skrattar åt manen här hemma för alla dessa kommentarerna som kommer. Han är ingen byggare han är en chaufför det har man fått höra några gånger men jag tycker det är starkt jobbat av han ändå. Tycker det inte känns bra att bara sitta och titta på jag hade velat kunna göra mera men jag vet att manen inte begär det av mig.
Jag hade fått order att sitta och ta det lugnt så det höll jag också.
Altan bygget tog snabbt fart och tiden bara sprang iväg. Alla baren badade och hoppade vart annart men kul hade de. Knappt de han med en fika paus för hoppa och bada var viktigast. Jag fattar inte hur de kunde bada i iskallt vatten men det var så varmt ute så de behövde svalka ner sig rejält.
Altan bygget blev mera gjort än vad det var planerat från början till och med gjutningen. Så nu är de väntan på att betongen torkat som är nästa steg. Kvällen avslutades med grillning och trevligt sällskap ett par kompisar tittade även och åt med oss.

I söndags var Daniel varit iväg och dottern och jag har haft spa tid. Vi har haft fotbad, smörjat in fötterna och målat naglarna:) så mysigt att Moa somnade.. I går kände jag mig så glad för jag har kunnat hjälpa till. Idag var det sax att vattna betongen i mängder så det har jag hållet på med lite hela dagen vattna och vattna.. Blev en svängt till maxi och kolla lite sen grillade vi bara på lite korvar här hemma lagom enkelt.

Fredags kom min ena bror på besök han lekte för fullt med Moa då han stannade faktiskt kvar själv en stund. Jag lyckades skita ner barna så mycket så innan mina föräldrar kunde hämta bliv det att slänga in ungarna i duschen:) och jag har en lite känslig bror han ville inte lukta tjej.. Utan kille skulle det självklart dofta. Barnen var ute och gömde dig under studsmattan och inga vuxna fick veta vad de lekte sa dem.

Idag har Moa och jag bakat piroger och bara myst. Nu blir det lugnt för mannen i huset ligger i bilen inatt i Helsingborg så vi har det lugnt. Men vi saknar han.

Älskar min man och dotter? ni är mitt allt???

Av Sofie Holgersson - 15 juli 2013 22:00

Helgen har varit underbar och rogivande fastän man har blivit helt slut i hela kroppen. Har varit på tosia alla tre dagarna en sväng och för er som inte vet vad tosia är är det en marknad i Ronneby som pågår i tre dagar med massa marknadsstånd och även en massa karuseller.
Fredagen blev det en årlig tradition vi hade bokat bord på bergslagskrogen för att äta tosia grillen en grillbuffe som är super god:) vi var de gamla vanliga gänget Christer, Annah, Joakim, Daniel , jag och Moa sen nytt för i år var Marie och Niklas var oxå med det blev en stund med god mat, gott och dricka samt trubadur som spelade. Hade det riktigt mysigt med goa vänner sen blev det en sväng på marknaden. Marie och jag hittade varsin bh som är det bästa köpet jag gjort:) känns inte som att man har något på sig så underbart skönt. Blev ett par karuseller för Moa med när det började bli lite mörkare så mysigt när alla lampor lyser:) sen avslutades kvällen / natten med att köpa gräddbullar med oss hem:)

Lördagen sov vi till att här hemma och sen åt vi lite frukost/ brunch innan vi än en gång begav oss ner till marknaden med det blev bara vi. Vi gick där nere en sväng även Idag bra inlöp ett par byxor som är så sköna inget som spänner och klämmer. Moa handlade en hund som skäller som bara den men den var rosa med blått koppel. När vi gått en sväng på marknaden och Moa fått åka en karusell så åkte vi ut till mina föräldrar en sväng. Träffade nästan alla mina syskon utan en av de äldre bröderna jobbade så han var inte hemma till och med min stora syster med man kom ut till mor och far en sväng:) vi tog med oss min ena syster hem så hon och Moa fick lite lekstund de busade och badade en sväng. Sen höll bägge flickorna på att somna så det blev muta med en socker kick innan pappa kom och hämtade henne. Moa och jag dukade fram lite lördagsmys med chips, popcorn och godis tills hennes pappa kom hemlighet han var iväg en sväng. Sen gick det inte så lång tid för den lille hon åt lite och mös en pytteliten stund sen slocknade hon som en liten räka i soffan:)
Vi somnade somnade som en stock när vi gick och la oss..

Söndagen blev lite sovmorgon och en rejäl frukost men ägg och bacon m.m manen var nöjd för han fick ju bacon och det är en favorit här hemma:)
Sen gjorde vi oss i ordning för en slutade på marknaden bland alla dårarna. Manen skruvade upp ett dörrstopp för att inte våran dörr inte skall gå sönder.
Vi åkte in till marknaden och mötte lite människor man känner till. Men vi mötte min plast svärmor med sin mamma och barnen för att flickorna skulle få åka lite karuseller ihop och det blev en lyckad stund för de de var super nöjda. Vi mötte även svärmor m familj där nere en sväng till och med Karlskrona bona hade hittat till den lilla hålan Ronneby.
Jag avslutade marknaden med att köpa två bhar till för de var toppen sköna sen blev det att åka hem. Svärmor och de väntade hemma för de hade fixat en ny ram till min ena tavla när de var på Ikea häromdagen så den fick jag. V fick även en gurka ifrån deras växthus:)
När vi kom in la vi oss på soffan för min kropp hade gått upp efter en helg med mycket farande. Mannen sovande med det samma och dröjde inte länge förrän jag och dottern med somnade till en sväng. Jag fick sova hela 25 minuter. Vi åkte en sväng till fam Larsson/Johansson för de hade lyckats hitta ett bra fynd men Daniel behövde hjälpa till lite Larsson har nog tummen mitt i näven. Blev hämtat på vägen hem sen somnade gick vi alla och la oss ch somnade skönt igen.
Jag har haft en toppen helg med nära och kära:)

Hela fan Holgersson ?

Av Sofie Holgersson - 10 juli 2013 12:33

Fy fan..

För ett år sen var jag helt uppe på benen jag gick utan problem mitt liv började få en vändning efter ett väldigt jobbigt år.. Jag gick med Moa i vagn, jag gick till lekparken ett par gator bort, vi var i Brunnsparken och gick i skogen och jag var inte beroende av andra. Den sommaren spenderade vi en dag på ölandsdjurpark ihop med vänner och jag gick hela tiden. Trosan var vi nere på vid olika tillfälle och jag fick lite ont pga fel skor men jag gick och var inte beroende att någon knuffade på mig.
I år ser allt annorlunda ut jag är bara en båda. Alla få planera på ett annat sätt jag behöver mera hjälp medel jag behöver känna att folk faktiskt knuffa mig och kärnan att jag är beroende av andra:(

Denna sommaren vet jag inte vad jag vill. Vi kan inte åka iväg för jag känner mig bara som en börda. Att man måste knuffa fart på mig för att jag skall med och jag vet att det börjar ta på alla.
Jag vill mer än gärna slippa allt att bara kunna börjar gå utan problem igen. Att det skall gå fortare. Men allt tar sådan jävla tid.

Jag tycker att allt börjar bli väldigt påfrestat och när man möter folk som kommentera har du inte kommit upp ur stolen ännu så börjar jag fundera är ett mig det är fel på??? Inte nog med det jag har börjat tröst äta jag kan ju inte göra något åt min vikt fått höra att jag har för högt BMI men kan Inter träna som jag vill. Och inte nog med det så kommer det ju bara nya problem hela jävla tiden när är det min tur att bara kunna göra saker och ting när får jag känna att jag oxå kan utan att behöva ha alla runt om mig till hjälp.

Av Sofie Holgersson - 2 juli 2013 12:04

Som många har fattat är jag jätte besviken. Jag fick beskedet igår angående färdtjänst och jag har blivit nekad..... Så idag kunde jag inte fullfölja min träning pågående av att jag kunde nye trolla med knäna. Sjukgymnasten måste skicka in ett intyg till dem för att jag skall kunna åka och helt plötsligt kommer resan kosta mig 120kr tur retur istället för 40kr skillnad ja men vist var det så att vi sjukskrivna är ju miljonärer och älskar att kasta pengarna omkring oss. Tycker väl att text finns både ett och snart jag kan lägga pengarna på och inte bara färdtjänsten.

Helgen har varit toppen.
Fredagen började med att ta en obligatorisk fika i stan med Marie alltid lika trevlig:) denna gången läxade vi till att och tog bilen ner för vi lämnade Moa på dagis. Sista dagen för hennes ena fröken som skulle gå i pension och Moa hade med paket till henne! Vi tog även med barnen på eftermiddagen till torget för att njuta av en glass. Kvällen när våra män kommit hem från jobbet blev det en kebabtallrik på stan sen gå runt bland bilarna på crusingen i stan:) alltid lika trevlig att träffa folk. En bekant trubadur spelade inne på via venettor och där hamnade vi en stund Moa var över lycklig hon fick önska Pippi.

Lördagen blev seg start efter 2-3 timmars sömn. Vi plockade lite hemma sen beslöt vi oss att för att göra en utflykt till Tingsryd blev en sväng till hammarplast sen blev det en fika på Börjes en billig räkmacka ihop med Marie, Larsson och barnen. Hittade även en present till svärmor så fina saker ett finns. Stannade till hos Linus och Diana där Moa stannades för att leka en sväng. Vi tömde Daniels garage för det är uppsagt. Sen murade han lite hemma på trappan. Vi hämtade Moa och begav oss till mina föräldrar en sväng. Kan väl säga att det har varit en tuff dag mycket farande och knappt varit hemma så vad det var skönt att bara sätta sig i soffan och inte göra något är vi väl kom hem.

Söndagen fyllde svärmor år och hon firas med att bjuda på middag och underbart god tårta mums. Kroppen ville inte så mycket som jag ville utan ett blev halvsegt allt. Men än en gång grattis på födelsedagen Annette och Jimmy :)

Igår var Moa hemma för vi fick fin besök:) lina och Teo kom och ungarna busade för fullt med varandra. De hade knappt tid att sätta sig och fika.
Jag var smart så jag hade gjort maten under förmiddagen så det var bara att värma på. Skönt med enkelhet ibland.

Och idag vaknar man med svullen läpp.....

Ha en trevlig tisdag där ute:)

Presentation

Mitt namn är Sofie Holgersson och jag är 35 år. Här får du läsa om mig och mitt liv som mamma. Hur jag inte ger/gett upp. Utan blivit starkare :)
En kamp mot mig själv och min egna vilja! Där jag bestämmer.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards